Carrière Coach

Je carrière: dat is een onderwerp wat geregeld focus vraagt.

Na de studie start je met een (beroeps) opleiding, en gaat aan het werk. In de loop van je carrière kom je van alles tegen: leuk of niet leuk, uitdaging of verveling, succes en hoogtepunten en de nodige dieptepunten, beslissingen die wel of niet goed uitpakken.

De opbouw en ontwikkeling van je carrière daagt je uit om te exploreren en te investeren. Je kan je talenten en competenties inzetten, ontwikkelen en verdiepen.

Met je carrière ben je zo’n 40-50 jaar aan het werk, dat vraagt op zijn tijd de nodige investering en reflectie. Analyseren van waar je staat, waarbij het gaat om een integraal beeld.

Starten met het bepalen van je positie: waar sta ik? Waar kom je vandaan? Hoe ben je daar gekomen? Waarom wilde je dat? In welke levensfase zit je en wat hoort daarbij?

Wat er speelt benoemen vanuit je eigen context, woorden geven aan je persoonlijke effectiviteit, zakelijke effectiviteit, levensfase, ambitie en dromen. Daarbij is niet alleen de vraag: wat wil je? waar wil je naar toe? maar ook: wat past bij  je? En welke investeringen zijn er nog nodig? Vooruit kijken: wat zijn mijn doelstellingen voor het komende of volgende kwartaal/ jaar?

Dan je persoonlijke aanpak definiëren. Je kan veel creativiteit en ambitie vertalen in de vaardigheden die je nodig hebt om je doel te bereiken; ervaren wat er in de verschillende situaties van je wordt gevraagd.

Relevante vragen zijn:

  • hoe blijf je investeren in je zelf vanuit de keuzes die je op verschillende momenten maakt en;
  • wat is er nodig om voortgang te blijven boeken, ook als het tegen zit.

Door het ontwikkelen van vaardigheden en investeren in je carrière kan je je veerkracht versterken, vooral met aandacht voor persoonlijk welbevinden.

 

Je bent van harte welkom om in een persoonlijk gesprek zo snel mogelijk te komen tot de invulling van je zakelijke en persoonlijke doelstellingen.

Anky Balkenende

info@carriereconsultancy.nl

Tel: 06-22667704