Curriculum

Anky Balkenende (1957)

Is een senior professional, een persoonlijke, resultaatgerichte gesprekspartner met brede ervaring gericht op de zakelijke en persoonlijke effectiviteit van zowel de ontwikkeling van personen als van de organisaties, gericht op het realiseren van de strategische doelstellingen, significante verbetering of vernieuwing.

Op het gebied van organisatie-effectiviteit en resultaatgerichte bedrijfsvoering, biedt ik ondersteuning vanuit een open en directe werkwijze en gebaseerd op integriteit en vertrouwelijkheid, waarbij empathie en feedback een grote rol spelen.  Voor zowel de management teamleden, directie als Raden van Bestuur of Toezicht als voor de thematiek: samenwerken, teamontwikkeling, klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, communicatie, organisatieveranderingsprocessen en cultuur-verandering-trajecten.

Als mededirecteur van een middelgroot organisatie advies -bureau (van 1993-2005) heb ik ervaren hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor: de zakelijke en persoonlijke componenten de van bedrijfsvoering, het ontwikkelen van de missie en de strategie, beleid van de organisatie, het aansturen van de interne organisatie.

 

Ervaring in de volgende branches:

Profit: zakelijke dienstverlening

ICT adviesbureaus en verzekeringsbedrijven:

Achmea, Be Value, Lost Boys, Origin, Ordina, Avero bank, Friesland Bank, ING bank ,Nationale Nederlanden, Staalbankiers, Zwitser Leven.

Diverse Woningbouw coöperaties, Architectenbureau, Vastgoed.

Woonwinkels, Supermarkt

Bureau voor tandtechniek en laboratorium

Betonbouwbedrijf, T&E Consult, Strukton, Stork, Avenu2, Task.

Uitgeverij: Reed Elsevier; Zibb. Nl, Academic Service,

Handelsmaatschappij: Wehkamp, Lipps, Honeywell

 

Industrie:

Industrie : Meyn Poultry Processing Solutions

Food -proces industrie: Frico, Coberco, Suiker Unie, Borculo Domo Ingredients, NIZO

Verpakkingsindustrie: Impress metall packiging

Automotive industrie: Pon

 

Consultancy Bureaus:

Adviesbureau Planologie Claessens, Van Ede en Partners, Molenaar en Lock Consultancy, Moret, Ernst en Young, PriceWaterhouseCoopers, Twijnstra en Gudde, van Diemen en Gestel.

 

Overheid en non-profit:

Gemeentelijke- en Rijksoverheid:

Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat, Belastingdienst, Kadaster, Ministerie van Defensie, Hoogheemraadschap Delfland, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Gemeente Nijmegen, Projectbureau Maastricht

Gezondheidszorg:

 GGZ, GGD,  Ziekenhuis, Psychiatrie, Slachtofferhulp Nederland, Stichting Alzheimer Nederland, Praktijk voor Psychologen en Psychotherapeuten, Fysiotherapie, Maatschap huisartsen, Maatschap Apothekers

Waterleidingbedrijven: WMO, Vitens.

Onderwijs: Basisschool, Voortgezet Onderwijs, HBO

Particulier Onderwijs: IMKO-Opleidingen

 

MKB:

Begeleiding directie van grote winkelketens, woonwinkels, supermarkten, oogoptiek.

Begeleiding opvolging familiebedrijf: paardemennerij, tandtechniekbedrijf, houtzagerij, apotheker.